تکنیک هایی برای عکاس حرفه ای شدن

عکاس حرفه ای شدن

عکاسی حرفه ای

فرقی نمی کند که شما یک عکاس مبتدی یا نیمه حرفه ای باشید، ما در اینجا چند نکته طلایی و بسیار کاربردی را برای شما آورده ایم، که با کمک آن ها می توانید مهارت و توانایی عکاسی خود را به سطوح بالاتر ارتقا دهید؛ و عکاسی حرفه ای کنید.

ما در این مطلب، درباره سرعت شاترهای مختلف، مقادیر مختلف ایزو، نحوه عکاسی در شب، طریقه نورگیری در فضاهای مختلف و حتی استفاده از فیلترهایی مانند فیلتر پلاریزه و مزیت استفاده از آنها را توضیح خواهیم داد. با خواندن این  تکنیک ها شما می توانید وارد دنیای عکاسی حرفه ای شوید.

1- هنگام عکاسی از لرزش دوربین جلوگیری کنید

اولین درس در عکاسی حرفه ای، جلوگیری از لرزش دوربین است. لرزش دوربین عکاسی که باعث تار شدن عکس ها می شود، می تواند هر عکاسی را آزار دهد. در اینجا می خواهیم چند راهکار برای جلوگیری از لرزش دوربین ارائه دهیم.

اول از همه، شما باید روش صحیح  در دست گرفتن دوربین عکاسی را یاد بگیرید. هنگام در دست گرفتن دوربین، از هر دو دست خود استفاده کنید؛ یک دست را در اطراف بدنه دوربین و دست دیگر را در اطراف لنز خود قرار دهید. همچنین برای احتیاط بیشتر و جلوگیری از افتادن دوربین، بهتر است دوربین را نزدیک بدن خود نگه دارید.

اگر شما سه پایه عکاسی ندارید و می خواهید دوربین را در دستتان نگه دارید و عکس بگیرید، باید از سرعت شاتری استفاده کنید که برای فاصله کانونی لنز شما مناسب باشد.

اگر سرعت شاتر بسیار پایین باشد، هر حرکت ناخواسته دوربین باعث می شود که کل عکس شما تار شود. با یک حساب سرانگشتی می توان فهمید که برای کم شدن تاری عکس ها نباید با سرعت شاتری که از فاصله کانونی لنز شما کمتر است، عکاسی کنید. رابطه بین فاصله کانونی و سرعت شاتر به صورت زیر است:

۱ / فاصله کانونی (به میلی متر) = حداقل سرعت شاتر (در ثانیه)

به عنوان مثال، اگر شما از یک لنز ۱۰۰ میلی متری (یعنی لنزی با فاصله کانونی ۱۰۰) استفاده می کنید، سرعت شاتر شما نباید کمتر از ۱/۱۰۰ ثانیه باشد.

با این وجود، اگر برای شما امکان پذیر است، از یک سه پایه دوربین یا مونوپاد استفاده کنید.

۲- یاد بگیرید که از مثلث نوردهی استفاده کنید

برای اینکه عکس های شما از نظر نوردهی (exposure) و ظاهر کلی عالی به نظر برسند، در عکاسی حرفه ای باید سه اصل را به کار بگیرید: دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو (ISO).

از طرفی باید ارتباط بین این سه مورد را بفهمید و یاد بگیرید. هنگامی که می خواهید از دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو استفاده می کنید، حداقل باید یکی از آنها را تنظیم کنید تا به نتایج مورد نظر خود برسید.

وقتی که در عکاسی از حالت خودکار (Auto Mode) استفاده می کنید، سه مورد ذکر شده در بالا به صورت خودکار تنظیم می شوند. اما مشکل استفاده از حالت خودکار این است که اکثر اوقات ممکن است عکس های شما به شکلی که می خواهید از آب درنیایند؛ و باعث ناامیدی شما شود.

ایده بهتر این است که یاد بگیرید چگونه از حالت تقدم دیافراگم یا حالت تقدم شاتر استفاده کنید و در نهایت در حالت دستی (Manual mode) عکس بگیرید.

۳- از فیلتر پلاریزه استفاده کنید

  اگر شما فقط می توانید یک فیلتر برای لنز دوربین خود خریداری کنید، فیلتر پلاریزه بخرید. ما فیلترهای پلاریزه دایره ای را به شما پیشنهاد می کنیم زیرا این فیلترها به دوربین اجازه می دهند تا از نورسنجی TTL (از طریق لنز) مانند نوردهی خودکار استفاده کند. فیلترهای پلاریزه باعث کاهش بازتاب ها از سطح آب، فلز و شیشه می شود. این فیلترها رنگ آسمان و شاخ و برگ های درختان را بهبود می بخشند؛ و باعث می شوند که عکس های شما فوق العاده شوند. گذشته از همه این موارد، فیلترهای پولاریزه از لنز دوربین شما هم محافظت می کنند.    

۴- در تصاویر خود حس عمق ایجاد کنید

هنگامی که عکاسی منظره می کنید، ایجاد حس عمق در تصاویر باعث می شود که عکس های شما بسیار جذاب شوند، به طوری که بیننده حس کند که در آن مکان حضور دارد. برای گرفتن عکس های پانوراما از یک لنز واید استفاده کنید. همچنین برای رسیدن به یک پیش زمینه و پس زمینه شارپ در این مدل عکس ها، از یک عدد دیافراگم بزرگ مانند f / 16 یا بزرگ تر استفاده کنید. قرار دادن یک سوژه یا یک شخص در پیش زمینه عکس به شما کمک می کند تا یک حس مقیاس در تصاویر ایجاد کنید و به این طریق می توانید فاصله زیاد بین سوژه و منظره را نشان دهید.

زمانی که از سرعت شاترهای پایین استفاده می کنید، باید مراقب باشید که دستتان نلرزد؛ چون باعث می شود که عکس های شما تار بیافتد. برای حل این مشکل، بهتر است که در صورت امکان از یک سه پایه دوربین استفاده کنید.

۵- از پس زمینه های ساده در عکس ها استفاده کنید

در عکاسی دیجیتال، رویکرد ساده معمولا بهترین روش است. شما باید تصمیم بگیرید که چه چیزهای در عکس شما بیاید و چه چیزهایی نیاید.

در صورت امکان در عکس ها، یک پس زمینه ساده را انتخاب کنید؛ مثلا می توانید از رنگ های خنثی مانند خاکستری و کرمی و یا از الگوهای ساده به عنوان پس زمینه عکس خود استفاده کنید. با انجام این کار شما توجه بیننده را به نقطه کانونی تصویر جلب می کنید نه یک ساختمان عجیب و غریب و یا رنگ های تند و عجیب در پس زمینه عکس. انتخاب پس زمینه ساده برای عکس به ویژه در یک عکس که در آن مدل خارج از مرکز عکس قرار گرفته است بسیار حیاتی است.

6-سوژه‌ روی یکی از خطوط افقی یا عمودی

هنگام عکاسی از مناظر سعی کنید افق را روی خط افقی پایینی و یا بالایی خطوط قانون یک سوم قرار دهید. خطوط افقی به عکس آرامش و ثبات می بخشد. اگر خط افق را در مرکز و به مقدار مساوی در کادر قرار دهید، عکس بی روحی ایجاد می شود. خطوط قانون یک سوم تمرین خوبی است تا با قرار دادن عنصر مهم در خط افقی جذابیت بیشتری در تصویر خلق کنید. این قانون به شما کمک می کند تا با استفاده از یکی از کاربردی ترین و موثرترین قوانین ترکیب بندی در عکاسی حرفه ای، تصاویر چشمگیری ثبت کنید. اگر می خواهید عکس هایی بگیرید که دیگران را با دیدن آنها شگفت زده کنید، از قانون یک سوم در عکاسی استفاده کنید. این قانون، یک راز ترکیب بندی است که باید از آن به بهترین شکل ممکن به نفع خود استفاده کنید؛ تا عکس های شما جذاب تر به نظر برسند.

برای استفاده از قانون یک سوم، فرض کنید که یک عکس را با چهار خط فرضی، دو خط به صورت افقی و دو خط دیگر به صورت عمودی، به نه مربع با اندازه مساوی تقسیم کنیم. بعضی از عکس ها، با قرار دادن نقطه کانونی در مربع مرکزی عالی می شوند؛ (نقطه کانونی در عکاسی، قسمتی از سوژه اصلی عکس و اولین نقطه ای است که نگاه بیننده را به خود جلب می کند.) اما قرار دادن سوژه یا نقطه کانونی خارج از مربع مرکزی و واقع در یکی از نقاط تقاطع خطوط، غالبا یک عکس بسیار زیبا ایجاد می کند.

وقتی که شما یک عکس را با استفاده از قانون یک سوم ترکیب بندی کنید، فریم عکس شما، چشم بیننده را خیره خواهد کرد. عکسی که توسط این قانون، ترکیب بندی شده باشد، معمولا جالب تر و چشمگیرتر از عکس های دیگر است.

7-نسبت طلایی golden ratio

مستطیلی را تصور کنید که به واسطه ی یک خط به دو بخش تقسیم شده است نسبت قسمت بزرگ‌تر به کوچک‌تر برابر با نسبت کل خط به قسمت بزرگ تر می باشد که برابر با عدد 1.618 است که عدد طلایی نامیده می شود و به شبکه ایجاد شده ، شبکه فی گفته می شود.    نسبت طلایی کاملا متعادل است و این تعادل به چشم انسان خوشایند می آید. از این جهت، نسبت طلایی از ریاضیات به هنر منتقل می شود. برای مثال، مونالیزا و آخرین شام، هر دو نقاشی هستند که از این نسبت طلایی استفاده شده است. در عکاسی، نسبت طلایی می تواند برای شناسایی موضوع اصلی مورد استفاده قرار گیرد.  

8-مارپیچ طلایی Golden spiral

  یکی از ابزارهای ترکیب بندی عکس برای هدایت چشم بیننده به نقطه مورد نظر عکاس، مارپیچ طلایی است. مارپیچ طلایی در ترکیب بندی تصاویر طبیعت به طور شایع بکار می رود.اگر نقطه مورد نظر را در کوچکترین قسمت مارپیچ قرار دهید، چشم به طور طبیعی در بقیه تصویر جریان می یابد.  

4 thoughts on “تکنیک هایی برای عکاس حرفه ای شدن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 + 19 =