4 روش برطرف کردن مشکل فلش مموری
فلش flash مموری ها یکی از ابزارهای کاربردی در دنیای امروزه هستند که ما با استفاده از آنها می توانیم اطلاعات مهم خود را همیشه همراه خود داشته باشیم و در مواقع مورد نیاز از طریق یک کامپیوتر یا گوشی هوشمند به اطلاعات موجود در آن دسترسی داشته باشیم. اما گاها این فلش مموری ها ممکن است دچار برخی مشکلات شوند که ما را از انجام شدن فعالیت های روزمره باز می دارند.
یکی از مشکلات رایج در این زمینه مشکل فرمت نشدن فلش مموری و.. در ویندوز و نمایش ارور windows was unable to complete the format میباشد.
دلیل فرمت نشدن فلش مموری
همان گونه که مطلع هستید، برای فرمت کردن فلش مموری باید وارد This PC شوید و با انتخاب کردن درایو مدنظر و سپس انتخاب گزینه Format از منو راست کلیک، اقدام به فرمت کردن فلش مموری کنید. اما همان گونه که می دانید گاها ممکن است با پیغام windows was unable to complete th format روبرو شوید که خبر خوشایندی برای شما نیست چرا که شما خواستار حذف 100 درصد اطلاعات فلش را دارید. بطور کلی دلایل فرمت نشدن فلش عبارتند از:
- ویروسی شدن فلش مموری
- فلش مموری حاوی سکتورهای خراب است
- وجود بدافزار
- آسیب دیدن فلش مموری
- مشکل رایت پروتکت فلش مموری
- ….
حذف تکی فایل های ناشناس
اگر فلش شما جنبه خصوصی ندارد و نه تنها خودتان بلکه دوستان و یا اعضای خانواده شما هم از آن استفاده می کنند، ممکن است به چندین دستگاه ویروسی و غیرویروسی متصل شوند و اگر بدین شیوه ویروسی شوند نه تنها به کامپیوتر ما آسیب میرسانند، بلکه ممکن است کامپیوترهای دیگر را نیز ویروسی کند. از این رو یک نکته را به یاد داشته باشید و آن هم این است که حتما قبل از باز کردن درایو فلش مموری در کامپیوتر، آنرا ویروس کشی کنید.
بدین شیوه ابتدا ویروس کش را آپدیت کنید و سپس اقدام به ویروس کشی فلش و همچنین کامپیوتر خودتان کنید و سپس فرایند فرمت کردن فلش را در پیش بگیرید. همچنین بعد از ویروس کشی وارد فلش مموری شوید و فایل های ناشناس را که دارای شماتیک عجیب هستند را بصورت دستی حذف کنید چرا که احتمالا پاک نشدن فلش مموری به دلیل آن است.
از گزینه ی Check For Errors استفاده کنید
قدم اول
در قدم اول، فایل اکسپلورر (File Explorer) را باز میکنیم و سپس بر روی حافظه ی USB خود گزینه ‘Properties’ را انتخاب می کنیم.
قدم دوم
حالا کافیست که به بخش Tools رفته و سپس بر روی گزینه ی ‘Check’ کلیک کنید.
قدم سوم
حالا با یک پنجره ی دیگر مواجه می شویم، با زدن گزینه ی Scan and repair drive شروع به اسکن و عیب یابی فلش میکند.
تمام شد! حالا نرم افزار بررسی خطا به چک کردن حافظه ی USB شما می پردازد، به محض تمام شدن فرایند، دوباره USB را فرمت کنید و می بینید که این دفعه با خطایی مواجه نمی شوید و مشکل فرمت نشدن فلش حل شده است.
بروزرسانی درایور USB
بعضی اوقات خطای ‘Windows was unable to format the drive’ که مربوط به فرمت نشدن فلش است، ممکن است به علت منقضی شدن درایور های شما رخ دهد. بنابراین در این روش، قصد داریم با بروزرسانی درایور USB خود این خطا را رفع کنیم.
قدم اول
در ابتدا در قسمت Search ویندوز خود عبارت Device Manager را تایپ کرده و آن را انتخاب میکنیم.
قدم دوم
حالا شما به صفحه ی Device Manager هدایت می شوید. در آنجا کافیست که گزینه ی Universal Serial Bus Controllers را پیدا و روی آن کلیک کنید. در این بخش باید به دنبال حافظه های USB مختل شده بگردیم. فقط کافیست که به دنبال عبارت Unknown Devices و یا اگر خراب باشد در کنار آن آیکون زرد رنگی نمایان میشود. پس از پیدا کردن آنها بر روی آن کلیک راست کرده و گزینه ی ‘Update Driver’ را انتخاب کنید.
حالا نرم افزار به صورت خودکار به دنبال آخرین نسخه درایور حافظه ی شما گشته و آن را نصب می کند.
نکته:
تجربه نشان داده است که ، اگر شما به جای بروزرسانی درایور خود در این قسمت ابتدا این درایور را غیرفعال یا به عبارتی Unistall کنید و سپس اقدام به دانلود مجدد این درایور از اول بکنید نتیجه ی قابل مطلوب تری را به شما نشان خواهد داد.
فرمت کردن فلش مموری از طریق Command Prompt
ابتدا از منوی استارت Run را جستجو کرده و سپس در پنجره باز شده cmd را تایپ کنید تا محیط Command Prompt برای شما باز شود.
سپس در پنجره مشکی باز شده “diskpart” را تایپ کرده و Enter بزنید. برای انجام اینکار حتما باید با یوزر ادمین وارد شده باشید. پس از Enter زدن خواهید دید کلمه ای که تایپ کردید به “<DISKPART ” تغییر یافت. و آماده گرفتن دستور بعدی از شماست.
سپس دستور بعدی “list disk” را تایپ کرده و Enter بزنید. با این دستور تمام دیسک های متصل به کامپیوترتان را برای شما نمایش میدهد.
اینبار دستور # select disk را تایپ کرده و Enter بزنید. فراموش نکنید به جای # شماره فلش مموری مربوطه خودتان را بنویسید. با این دستور شما در واقع مموری کارت مورد نظر خود را انتخاب میکنید تا در مرحله بعد آن را فرمت کنید.
بعد از دستور بالا می بایست دستور “clean” را تایپ کرده و Enter بزنید. با اینکار تمام اطلاعات فلش مموری شما پاک می شود.
حالا برای ساخت پارتیشن جدید بر روی مموری کارت خود می بایست دستور “create partition primary” را تایپ کرده و Enter بزنید.
برای فعال کردن پارتیشن ایجاد شده بر روی فلش مموری شما ، دستور “active” را تایپ کرده و Enter بزنید.
و در نهایت برای فرمت کردن پارتیشن ایجاد شده بر روی فلش مموری ، دستور ” format fs=fat32 ” را تایپ کرده و Enter بزنید. تا فلش مموری براساس FAT32 فرمت شود تا به تمام دستگاه ها همخوانی داشته باشد. در این مرحله فرمت کردن ممکن است کمی زمان ببرد.
سپس در مرحله آخر دستور “exit” را تایپ کرده و Enter بزنید تا ابزار DISKPART با استفاده از این دستور بسته شود. اگر با وجود تمامی مراحل بالا فلش مموری و مموری کارت شما باز هم توسط سیستم شناخته نشد متاسفانه فلش مموری شما خراب بوده و قابل استفاده نخواهد بود.